Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.04.2019

Numărul dosarelor recepționate de AIPA în anul curent este în creștere cu 10 % față de perioada similară a anului precedent

Numărul dosarelor recepționate de AIPA în anul curent este în creștere cu 10 % față de perioada similară a anului precedent

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că începând cu 1 februarie și până în prezent, a recepționat 566 dosare de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 92,3 mil. lei cu cca 10% în creștere față de numărul dosarelor recepționate în perioada similară a anului precedent.

În acest context, AIPA informează că valoarea investițiilor efectuate de producătorii agricoli este în ascensiune așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60% sau 36 mil. lei.

Totodată, urmare a examinării cererilor recepționate de către Oficiile teritoriale ale Agenției, s-a constatat că cele mai multe dosare  recepționate de Oficiile Teritoriale  ale AIPA au fost pentru submăsurile privind: stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol (316 dosare), suma subvenției solicitate constituie 31,8 mil. lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.

Un alt domeniu primordial în care s-au solicitat subvenții ține de stimularea investițiilor în înființarea plantațiilor multianuale inclusiv defrișarea celor neproductive(115 dosare), suma subvenției solicitate constituind 16,4 mil. lei.

De asemenea, producătorii agricoli și-au dat interesul pentru  efectuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, depunând 43 de solicitări a sprijinului financiar, în sumă de 30,8 mil. lei.

Pînă la moment AIPA a reușit să autorizeze spre plată 202 dosare sau 36% din totalul dosarelor recepționate, în sumă totală de 17,6 mil. lei.

De menționat că data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile clasice, este 31 octombrie al anului 2019.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus