Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.04.2019

Chiril Gaburici: Sesiunile B2B reprezintă o componentă importantă în planul de activitate al fiecărei companii, care își dorește o continuă dezvoltare și este în căutare de noi parteneriate

Chiril Gaburici: Sesiunile B2B reprezintă o componentă importantă în planul de activitate al fiecărei companii, care își dorește o continuă dezvoltare și este în căutare de noi parteneriate

Extinderea relațiilor comercial-economice și inițierea proiectelor investiționale comune au fost subiecte discutate astăzi, de antreprenorii autohtoni cu oamenii de afaceri americani, în cadrul sesiunii B2B, a Forumului de afaceri  Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, desfășurat în perioada 11-12 aprilie, la Chișinău.

Prezent la discuțiile B2B, ministrul Chiril Gaburici a menționat că acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru comunitatea de business din țara noastră și o platformă eficientă pentru stabilirea primelor contacte cu potențialii parteneri de afaceri.

„Sesiunile B2B reprezintă o componentă importantă în planul de activitate al fiecărei companii, care își dorește o continuă dezvoltare și este în căutare de noi parteneriate. Sper ca în urma acestor discuții, antreprenorii autohtoni să cunoască specificul derulării afacerilor americane și să împrumute din know how-ul companiilor din Statele Unite ale Americii. De asemenea, mulțumesc companiilor noastre care și-au manifestat interesul de a participa la aceste întâlniri și sunt convins că la final de eveniment vor fi stabilite mai multe înțelegeri”, a punctat ministrul.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a declarat: „Mă bucur că am reușit să lansăm  această sesiune intensivă B2B pentru ca membrii delegației de afaceri din SUA să se conecteze cu partenerii de investiții moldoveni. Evenimentul de astăzi, demonstrează disponibilitatea companiilor din SUA de a explora oportunitățile de afaceri din Moldova”.

Reprezentanții celor 16 companii americane din sectoarele de infrastructură, industrie, energetică, TIC, turism, agro-business, au aflat despre avantajele fiscale și oportunitățile investiționale ale Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale. La rândul lor, reprezentanții celor 65 de companii din Republicii Moldova au avut posibilitatea să exploreze parteneriate și s[ inițieze proiectele investiționale cu companiile americane, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus