Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.04.2019

Tinerii erudiți din toată țara își dau întâlnire, în această săptămână, la Parlament pentru a-și testa cunoștințele legate de activitatea Parlamentului

Legislativul va organiza a doua ediție a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”. 30 de elevi erudiți din Hâncești, Ungheni, Drochia, Comrat și Chișinău vor răspunde la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Parlamentului. Echipele participante au fost selectate în cadrul concursurilor regionale ”Cunoaște-ți Parlamentul”, desfășurate pe parcursul lunii martie curent.

Cele 5 echipe vor parcurge individual un traseu format din muzeul Parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințe de presă, sala Europei și sala de ședințe plenare. Pentru fiecare sală sunt pregătite probe care vor testa atât cunoștințele participanților, cât și abilitățile de lucru în echipă. Răspunsurile echipelor vor fi punctate de un juriu, constituit din funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului.

Concursul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 11.00. Deputații sunt invitați să salute finaliștii jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.

Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul” este organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. La concurs participă echipele: ”Iris” de la liceul ”Dante Alighieri” din municipiul Chișinău, ”Hyperion” de la liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, ”ELCA” de la liceul ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Hâncești, ”Meritocrații” de la liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia și ”Erudiții” de la liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni.

Prima ediție a jocului intelectual a avut loc în decembrie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus