Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus

Președintele Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus în țara noastră, Serghei Ciciuc. Oficialii au discutat mai multe chestiuni privind agenda bilaterală, dar și situația politică din țară.

Părțile au constatat cu satisfacție că în urma dialogului stabilit cu autoritățile belaruse, în special, în rezultatul vizitei domnului Alexandr Lukașenko, Președintele Republicii Belarus în țara noastră, în aprilie 2018, raporturile de colaborare dintre statele noastre înregistrează o ascensiune în toate domeniile de interes comun. În context, șeful statului a mulțumit pentru asistența tehnică acordată de partea belarusă Moldovei și a subliniat că suntem interesați de preluarea experienței în mai multe domenii precum dezvoltarea economiei, sectorului agricol, infrastructurii, a orașelor și satelor.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat că instituția prezidențială va continua să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună colaborare atît cu Estul, cît și cu Vestul, în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus