Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.04.2019

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova prezentate la Zürich, Elveția

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova prezentate la Zürich, Elveția

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a prezentat oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova la Zürich, Elveția.  Evenimentul de promovare s-a desfășurat sub formă de panel de prezentare a Republicii Moldova și un alt panel dedicat socializării cu participanții. Cele circa 80 de companii prezente la eveniment au reprezentat în mare parte domeniul financiar-bancar, companii de asigurări, companii de consultanță, instituții de creditare și avocați din Zürich, printre care Clarus Capital Group AG, DR&A Advogados, Credit Suisse, UBS Bank, JP Morgan, Open Funds, Trustee, Habib Bank AG Zürich, Hinduja Bank, Rothschild Bank AG, Stragon Advisors, Deutsche Bank (Schweiz) AG și altele.

Vitalie Iurcu a menționat că, Guvernul Republicii Moldova este deschis spre discuții directe cu companiile interesate de fortificarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și, în acest sens, Secretarul de Stat a invitat oamenii de afaceri să viziteze țara noastră.

„Guvernul are o abordare pro-business, iar în negocieri cu companiile-potențiali investitori se discută în limbajul businessului. Deși suntem un stat mic, oferim o serie de oportunități investiționale grație amplasării geografice strategice între câteva regiuni economice importante. Sectorul agroindustrial, industria ușoară, automotive, IT și Business Process Outsourcing, sectorul energetic și financiar-bancar - reprezintă o serie de platforme investiționale atractive, fiecare având suplimentar oportunități și facilități  specifice sectorului”, a declarat Vitalie Iurcu.

Pe lângă oportunitățile sectoriale, Secretarul de Stat a oferit informații despre sistemul fiscal al Republicii Moldova, platformele industriale și inovaționale (Zone Economice Libere, Parcuri Industriale, Parcuri IT), Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție, și suportul ce poate fi acordat companiilor interesate de exploatarea celor discutate de către Agenția de Investiții din Moldova.

De asemenea, la eveniment au fost prezente și companii din sectoarele agroalimentar, industrie ușoară și IT (specializare pe Block chain).

Participanții la eveniment au manifestat interes față de Parcurile IT, datorită avantajului fiscal și rezidenței virtuale. În rezultatul discuțiilor cu Secretarul de Stat, Vitalie Iurcu, reprezentanții companiei Nexus Chain au agreat să livreze în adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii propuneri de implementate a noi proiecte în domeniul IT în Republica Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus