Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-04-05/compania-moldtelecom-a-prezentat-laboratorul-de-tehnologii-5g-58412.html
Data: Apr 5, 2019 (22:21)

Compania Moldtelecom a prezentat laboratorul de tehnologii 5G

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la evenimentul de prezentare a laboratorului de tehnologii 5G, organizat de Moldtelecom. Experții tehnici au vorbit despre capacitatea funcţională şi potenţialul nelimitat al 5G, prezentând echipamentele și  tehnologiile  expuse în cadrul laboratorului mobil.

Prezent la eveniment, Chiril Gaburici a menționat că sectorul IT este în plină dezvoltare în țara noastră. „Mă bucur să observ că Moldtelecom continuă să inoveze și să contribuie la dezvoltarea pieței de telecomunicații din Republica Moldova. În acest sens, Guvernul depune tot efortul pentru a crea condiții favorabile tuturor operatorilor de telecomunicații din țara noastră, pentru ca aceștia să poată valorifica pe deplin principalii factori de competitivitate IT”, a afirmat ministrul.

Potrivit directorului general Dan Mitriuc, prin acest eveniment, Moldtelecom și-a propus să prezinte tuturor abonaţilor, specialiştilor, utilizatorilor de tehnologii avansate nivelul de pregătire şi funcționalitate a tehnologiilor 5G.

Pe piața serviciilor de internet fix, Moldtelecom continuă să fie lider cu o cotă de piață după numărul de abonați de 63,3%, iar numărul de abonați la Internet fix prin fibră optică a crescut cu 13,27%. Conform datelor companiei, a fost redus cu 15% numărul derapajelor înregistrate la toate serviciile oferite. De asemenea, o ameliorare de remarcat, cu 10% se atestă, în special, la numărul incidentelor în oferirea serviciului de internet fix, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.