Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.04.2019

Doi cetăţeni ruşi, riscă condamnare în Republica Moldova pentru organizarea migraţiei ilegale pentru şase cetăţeni ai Uzbekistanului

Doi cetăţeni ai Federaţiei Ruse vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizarea migraţiei ilegale, în baza paşapoartelor false, pentru şase cetăţeni ai Uzbekistanului.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a inculpaţilor în judecată.

Potrivit materialelor urmăririi penale, inculpaţii îşi camuflau acţiunile ilegale prin organizarea unor servicii  turistice, rezervarea locurilor de cazare în hoteluri, transportarea “turiştilor”, procurarea biletelor avia tur-retur şi perfectarea ilegală a paşapoartelor Federaţiei Ruse cu identitate falsă.

Pentru organizarea migraţiei ilegale, inculpaţii au primit de la şase cetăţeni ai Uzbekistanului 30 de mii de dolari SUA, iar pentru această sumă ei urmau să ajungă în Statele Unite ale Americii.

Astfel, în baza probelor administrate de procurori, în noiembrie 2018, inculpaţii au organizat, în baza paşapoartelor ruse false, tranzitarea ilegală a teritoriului Georgiei şi Turciei pentru cei şase cetăţeni ai Uzbekistanului (trei din care erau minori), fiind reţinuţi în timpul controlului pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care urmau să intre în Republica Moldova.

În scopul eventualei aplicări a măsurii de siguranţă - confiscarea specială/extinsă, au fost puse sub sechestru pe 3760 de euro, 4900 ruble ruseşti, 100 dolari SUA şi 130 lari georgiene, bani ridicaţi în cadrul reţinerii celor doi cetăţeni ruşi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amenzi de până la 57500 lei sau închisoare de până la 5 ani. Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpaţii riscă să achite şi cheltuieli judiciare evaluate la circa 45 de mii de lei, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus