Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.04.2019

Pavel Filip a solicitat ca ajutorul de 600 de lei să fie achitat beneficiarilor până la sărbătorile de Paști

Pavel Filip a solicitat ca ajutorul de 600 de lei să fie achitat beneficiarilor până la sărbătorile de Paști

Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit în debutul ședinței de astăzi a Guvernului la 2 proiecte sociale importante pentru cetățeni, care sunt implementate în această lună: indexarea pensiilor cu 5,3% și acordarea suportului unic de 600 de lei cu ocazia  sărbătorilor de Paști. Șeful Guvernului a ținut să afle de la ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, cum decurge procesul de implementare a acestor proiecte sociale.

„Oamenii trebuie să cunoască când și unde pot primi acești bani, astfel încât să reușim să acordăm aceste plăți până la sărbătorile de Paști”, a spus Pavel Filip.

Silvia Radu a informat că de ajutorul unic vor beneficia circa 610 mii de pensionari și beneficiari de alocații sociale, mărimea cărora nu depășește 2000 de lei. În acest scop, au fost alocate 370 milioane de lei. Ajutorul va fi achitat de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) prin intermediul oficiilor poștale sau prin transferuri bancare. Săptămâna viitoare, CNAS urmează să prezinte listele de beneficiari ministerului, astfel încât ajutorul material să ajungă la cetățeni până la Paști.

Cu referire la indexarea pensiilor, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că, de la 1 aprilie curent, au fost  indexate pensiile la peste 690 de mii  de persoane. Beneficiarii vor primi pensiile indexate în oficiile poștale, pe conturile bancare sau pensia va fi adusă acasă de poștaș, conform graficului stabilit anterior. În acest scop, au fost alocate circa 600 de milioane de lei din bugetul Casei Naționale de Asigurări Sociale și din Bugetul public național, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus