Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.04.2019

Republica Moldova mai aproape de implementarea Codurilor rețelelor de gaze naturale

Republica Moldova mai aproape de implementarea Codurilor rețelelor de gaze naturale

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au participat la ședința privind transpunerea Codurilor rețelelor de gaze naturale, proiect implementat cu asistența  Secretariatului Comunității Energetice în cadrul Programului EU4Energy.

Astfel, cei prezenți au pus în discuție Regulamentul (UE) 2017/459 privind stabilirea unui Cod al rețelei privind mecanismul de alocare a capacității în sistemele de transport al gazelor naturale și Regulamentul (UE) 2017/460 privind stabilirea unui Cod al rețelei privind structurile tarifare armonizate pentru transportul gazelor naturale.

Prezent la eveniment, dl Veaceslav Untila, director general ANRE a subliniat importanța dialogului între ANRE și Secretariatul Comunității Energetice, conlucrarea pe parcursul timpului, inclusiv prin acordarea asistenței tehnice la elaborarea cadrului normativ secundar, în special a normelor care se referă la operarea sistemelor de transport și de distribuție a gazelor naturale.
La ședință au participat conducerea ANRE, reprezentanții ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și Secretariatului Comunității Energetice, reprezentanții companiei Schonherr și ai Proiectului EU4Energy, reprezentanți ai operatorilor sistemelor de transport al gazelor naturale şi alți participanți ai pieței gazelor naturale. Cei prezenți au reiterat necesitatea unei colaborări continue întru atingerea obiectivelor legate de transpunerea și implementarea Codurilor rețelelor de gaze naturale discutate.

Potrivit ANRE, aprobarea de către ANRE a Codului rețelelor de gaze naturale este obligație expres prevăzută în Legea nr. 108 din 27 mai 2016 cu privire la gazele naturale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus