Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.04.2019

Ministrul Chiril Gaburici întreprinde o vizită oficială în România

Ministrul Chiril Gaburici întreprinde o vizită oficială în România

Delegația Republicii Moldova, în frunte cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, efectuează, la data de 2 aprilie, o vizită de lucru la București, România, unde va participa la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind domeniul energetic.

Scopul reuniunii constă în crearea unei platforme de discuții, în cadrul căreia participanții vor avea posibilitatea de a se expune asupra proiectelor de infrastructură energetică (energie electrică și gaze naturale) prin prisma exercițiului de revizuire a progreselor comune obținute și stabilirii obiectivelor și priorităților ulterioare.

De asemenea, urmează a fi pus în discuție subiectul eficienței energetice, în contextul creării unui sistem energetic sustenabil, care este unul din elementele cheie ce condiționează dezvoltarea durabilă a unei economii, iar Republica Moldova a declarat și demonstrat prin acțiuni concrete că s-a angajat pe deplin în desfășurarea unor astfel de măsuri.

Evenimentul reunește la Palatul Parlamentului miniștrii energiei din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al energiei, Anton Anton. La reuniune participă și comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Miguel Arias Cañete, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus