Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2019

Chiril Gaburici în discuții productive cu atașații economici

Chiril Gaburici în discuții productive cu atașații economici

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o videoconferință cu atașații economici și diplomații din cadrul birourilor comercial-economice, care promovează interesele economice ale Republicii Moldova peste hotarele țării. În cadrul ședinței s-a discutat despre prioritățile birourilor comercial-economice pentru anul 2019.

„În anul curent, atașații economici trebuie să se concentreze și mai mult pe atragerea investițiilor străine în economia națională și pe promovarea exporturilor produselor autohtone, printre domeniile prioritare de interes fiind procesarea produselor agricole, domeniul industrial, sectorul textilelor, domeniul turismului. De asemenea, este foarte important să promovăm peste hotarele țării produsele, brandurile și serviciile moldovenești cu potențial de export, care necesită a fi valorificat. O altă prioritate importantă este lucrul eficient și constructiv cu diaspora, și informarea privind programele economice și oportunitățile de promovare a revenirii și reintegrării durabile a migranților”, a declarat ministrul.

Atașații economici urmează să-și consolideze eforturile în vederea menținerii trendului pozitiv a exportului Republicii Moldova, în special a produselor agroalimentare care se bucură de succes pe piața mondială, dar și în vederea identificării nișelor de piață care necesită a fi valorificate.

„Continuați să comunicați, spuneți-ne când aveți nevoie de ajutor, astfel încât – urmare a evaluării în baza indicatorilor de performanță pe care i-am stabilit împreună – să avem rezultate bune”, a adăugat Chiril Gaburici.

La moment, Republica Moldova deține 12 birouri comercial-economice în misiunile diplomatice acreditate peste hotare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus