Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-25/ruben-atoyan-fmi-va-continua-sa-ofere-suport-arii-noastre-i-va-monitoriza-rezultatele-inregistrate-58202.html
Data: Mar 25, 2019 (20:45)

Ruben Atoyan: FMI va continua să ofere suport țării noastre și va monitoriza rezultatele înregistrate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, împreună cu ministrul Finanțelor, Ion Chicu, au avut o întrevedere cu reprezentanții misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, care se află în vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre rezultatele economice înregistrate de țara noastră în anul 2018, planul de acțiuni privind implementarea programelor pentru anul 2019, precum și prognozele macroeconomice pentru 2019.

În cadrul discuțiilor Chiril Gaburici și-a exprimat aprecierea pentru suportul acordat de FMI țării noastre și a reiterat necesitatea de a duce la bun sfârșit implementarea agendei de reforme. De asemenea, ministrul a informat misiunea Fondului Monetar Internațional despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a facilita și dezvolta activitatea mediului de afaceri.

„Muncim continuu la pachetul de legi menit să îmbunătățească condițiile de activitate pentru mediul de afaceri. Atragerea investițiilor străine, crearea locurilor noi de muncă bine plătite rămân, în continuare, priorități ale Guvernului și pentru anul 2019”, a precizat Chiril Gaburici.

În context, reprezentanții Misiunii FMI au remarcat evoluțiile pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultima perioadă și au încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor în toate sectoarele, în mod special financiar-bancar, energetic și fiscal.

Totodată, Șeful echipei de experți a FMI, Ruben Atoyan a menționat că, FMI va continua să ofere suport țării noastre și va monitoriza rezultatele înregistrate, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.