Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-25/rezultatele-moldovei-in-sectorul-tic-economic-i-investi-ional-discutate-in-germania-58203.html
Data: Mar 25, 2019 (20:48)

Rezultatele Moldovei în sectorul TIC, economic și investițional discutate în Germania

Secretarul de Stat pe domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a participat la o serie de evenimente de promovare a imaginii investiționale a Republicii Moldova, organizate de Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt, în comun cu Societatea germană „Wirtschaftsförderung GmbH”. Evenimentele s-au desfășurat în orașul Frankfurt pe Main, Germania.

Cel mai important moment al vizitei a fost masa rotundă, ce a întrunit circa 30 de companii germane din sectoarele TIC, financiar-bancar și investițional. În cadrul evenimentului, Republica Moldova a prezentat detaliat oportunitățile de afaceri și investiționale din țara noastră, reformele realizate în domeniile vizate, precum și posibilitățile concrete de stabilire a parteneriatelor de afaceri.

Reprezentanții companiilor germane au apreciat realizările Republicii Moldova în domeniul TIC, menționând că multe din acțiunile realizate în acest sector ar trebui implementate și în statul german, în special făcându-se referință la nivelul de dezvoltare a infrastructurii de comunicații electronice din Republica Moldova, viteza înaltă a internetului, gradul de acces la rețele și cel mai important – facilitățile oferite comunității de afaceri IT, modelul parcului virtual IT și taxa unică de 7%.

Evenimentul a fost urmat de o prezentare de vinuri moldovenești, la care au participat, inclusiv Președintele Parlamentului Landului Hessa, Viceprimarul General al orașului Frankfurt, precum și reprezentanți ai companiilor tehnologice, instituțiilor financiare, băncilor, fondurilor de investiții și TechnoParkului din Frankfurt.

În cadrul misiunii economice, Vitalie Tarlev a avut întâlniri și cu reprezentanți ai Frankfurt Economic Development GMBH și ai Parcului inovațional TechQuartier. În cadrul întâlnirilor au fost discutate subiecte de interes comun pentru extinderea cooperării și promovarea investițiilor, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.