Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.03.2019

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție promovat în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineză

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție promovat în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineză

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie 2019,  în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineza, de către Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu și Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Directorul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, Iulia Petuhov.

Vizita are drept scop promovarea imaginii țării, oportunităților economice oferite de Republica Moldova potențialilor investitori chinezi, precum și promovarea Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție.

Agenda vizitei a demarat în data de 22 martie, la Hong Kong, sub formă de prezentare media a Republicii Moldova și a Programului în fața a circa 50 reprezentanți ai presei de top din Hong Kong. Totodată, au fost oferite două interviuri particulare pentru companiile Jirmian (echivalentul chinez al Bloomberg) și Asian Private Banker (specializată pe gestionarea averii în comunitatea asiatică).

Totodată, în data de 22 martie, în orașul Shenzhen (al treilea cel mai dezvoltat oraș din punct de vedere economic), a avut loc evenimentul de promovare de țară și a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, la care au participat circa 100 oameni de afaceri din oraș, fiind potențiali aplicanți a Programului.

În data de 23 martie, campania de promovare a continuat cu alte două evenimente la Beijing, găzduite de doi agenți în domeniul imigrației prin investiție cu reputație înaltă în Republica Populară Chineză - companiile Worldway și Noah Immigration - fiecare având a circa 200 sub-agenți interesați în oferirea Programului cetățenilor chinezi.

Totodată, în data de 23 martie a avut loc întrevederea cu un alt agent de top din domeniul imigrației prin investiție - Global Visa (30 de oficii la nivel mondial și circa 1,000 de angajați) - fiind discutat conceptul programului și oportunitățile de sporire a competitivității acesteia, comparativ cu alte programe de cetățenie prin investiție la nivel internațional.

În data de 25 martie, campania de promovare a continuat la Shanghai (cel mai dezvoltat oraș din punct de vedere economic), fiind organizate 2 seminare informative la care au participat a câte circa 50 de reprezentanți ai businessului chinez-potențiali investitori și aplicanți a Programului. Seminarele au fost găzduite de către companiile Austar și Kosdromos, cea din urmă fiind reprezentată de sub-agentul său, compania Wise Visa, fiind unul dintre agenții de top din domeniu cu o experiență de circa 16 ani în industrie.

Agenda de promovare de țară și a Programului se va încheia cu alte 3 seminare la Shanghai și Qindao (top 10 din punct de vedere al dezvoltării economice), găzduite de către compania Worldway, la care urmează să participe a circa 100 antreprenori-potențiali investitori în Republica Moldova și aplicanți a Programului.

Participanții evenimentelor au manifestat interes de investiție în Republica Moldova, precum și Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție, remarcându-l drept unul competitiv și cu potențial înalt. Printre cele mai avantajoase elemente a Programului a fost menționată valoarea pașaportului moldovenesc, ce oferă un acces liber unic pe două piețe mari (Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente), timpul de procesare a dosarelor de până la 90 de zile și oportunitățile de trai și dezvoltare a afacerilor în Republica Moldova post dobândirii cetățeniei, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus