Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.03.2019

Aspectele colaborării bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Coreea discutate la Chișinău

Aspectele colaborării bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Coreea discutate la Chișinău

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu o delegație din Republica Coreea, care se află la noi în țară, cu o vizită de lucru aferentă ceremoniilor de inaugurare a unor proiecte realizate în Republica Moldova, susținute de Programul „Overseas Development Aid Korea” și Organizația non-guvernamentală „Better World”, și anume: reconstrucția sălii sportive a Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și renovarea clinicii din localitatea Pogănești.

Chiril Gaburici a vorbit despre oportunitățile de investiție în țara noastră și reformele promovate de Guvern pentru a facilita activitatea comunității de business, cum ar fi reducerea numărului de acte permisive și optimizarea numărului de entități cu funcții de control. De asemenea, ministrul a prezentat facilitățile oferite investitorilor de Zonele Economice Libere, parcurile industriale și parcul IT.

Totodată, ministrul a prezentat sectoarele care s-au dezvoltat în ultimii ani și prezintă un interes sporit pentru investitorii străini, cum ar fi tehnologiile informaționale și automotive. În context, Chiril Gaburici a încurajat membrii delegației din Republica Coreea, să observe domeniile cu oportunități mari de dezvoltare din țara noastră precum – turism, agricultură, infrastructură.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, președintele NGO Better World, Kwang-Dong Kim, a remarcat dinamismul pieței tehnologiei informației în Republica Moldova, apreciind performanțele atinse de primul Parc IT, precum și condițiile optime oferite rezidenților.

În Republica Moldova activează 10 întreprinderi cu capital coreean, cu investiții în valoare de 505,833 mii lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Coreea a înregistrat, în anul 2018, suma de 39,2 mil. dolari SUA. Comparativ cu anul 2017, volumul comerțului exterior s-a majorat cu 48,5%.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus