Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2019

Republica Moldova a prezentat realizările și provocările în implementarea DCFTA, la Tbilisi

Republica Moldova a prezentat realizările și provocările în implementarea DCFTA, la Tbilisi

Secretarul de Stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, a participat la Tbilisi, în cadrul Ședinței de lucru privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere în Ucraina, Moldova și Georgia.

Datorită implementării cu succes a Acordului de Asociere în cele trei țări din cadrul Parteneriatului Estic, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Implementarea activităților de sprijin DCFTA în Ucraina, Moldova și Georgia”, a invitat reprezentanții autorităților publice și societății civile, pentru a lua parte la un schimb practic de idei și discuții, cu referire la monitorizarea punerii în aplicare a Acordului de Asociere.

În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat, Iuliana Drăgălin, a prezentat impactul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC/DCFTA), prin evidențierea principalelor progrese și evoluții în ceea ce privește armonizarea cadrului normativ la acquis-ul comunitar, valoarea schimburilor comerciale între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Totodată, au fost expuse și activitățile în curs de derulare, dar și provocările întâmpinate.

Evenimentul vizează consolidarea capacitaților administrative ale celor trei țări în cooperarea cu Uniunea Europeană, prin promovarea formării platformelor regionale pentru schimburi colective și alte activități specifice, întru consolidarea angajamentelor asumate prin intermediul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus