Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.03.2019

Percheziții și rețineri pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

Percheziții și rețineri pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de   evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începînd cu 2018 și pînă în prezent.

Astfel, în cadrul investigațiilor desfășurate de PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că începînd cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzînd date denaturate privind veniturile și cheltuielile  s-au eschivat de a la achitarea TVA-ului în sumă de peste 3 mln lei.

În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie a întreprinderilor nominalizate, depunînd acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de  lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că  persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea din sumei de aproximativ 1 milion lei.

De menționat că, la efectuarea acțiunilor de urmărire penală pendinte o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.

Astăzi, la 19.03.2019 de către procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie al întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu a unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Pînă la această etapă, au fost reținute două  persoane pe un termen de  72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvîrșirea infracțiunii incriminate suspecții riscă pedeapsa cu închisoarea pentru infracțiunea art. 46, art. 244 alin. (2) lit. b) Cod penal, cu închisoare de pînă la 5 ani, iar pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 190 alin. (5) Cod penal, închisoare de la 8 la 15 ani, anunță Serviciul informare şi comunicare cu mass-media al PCCOCS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus