Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.03.2019

Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită ajustarea tarifelor

Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită ajustarea tarifelor

Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor, după ce au semnat contractele de livrare pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. ANRE a publicat pe pagina sa oficială, spre consultare inițială, solicitările energeticienilor.

Întreprinderea cu capital străin Gas Natural Fenosa Furnizare Energie cere să fie luată în calcul majorarea cu 2 la sută a prețului de achiziție a energiei, volumul energiei furnizate care este în diminuare cu 7 la sută față de anul trecut, rata inflației de 4,9 la sută, tarifele de transport și alți indicatori.

Gas Natural Fenosa Furnizare Energie solicită majorarea tarifului pentru consumatorii casnici cu un bănuț, de la 179 bani pentru un kilowatt/oră (kWH), cât este în prezent, la 180,25 de bani/kWh. Iar pentru consumatorii instalațiile cărora sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune 6-10 kV  se solicită un tarif de 161,25 bani/kWH.

Societatea pe acțiuni Furnizare Energie Electrică Nord solicită o majorare cu 18 bani a tarifului la energia electrică livrată populației, până la 209 bani pentru un kilowatt/oră.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică la 15 iunie 2018, când a decis, după dezbateri în ședința publică, reducerea în medie cu 10 la sută a tarifului la energia electrică. Prețul la energia electrică furnizată de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 179 bani pentru un kilowatt/oră, față de cel anterior de 199. Pentru consumatorii casnici din nordul țării, clienți ai societății Furnizare Energie Electrică Nord, tariful a fost redus de la 212 bani pentru un kWH la 191 de bani.

ANRE a prezentat spre consultație inițială și solicitarea de ajustare a tarifului companiei de distribuție RED Union Fenosa și a tarifului de furnizare solicitat de furnizorul central Energocom, informează Moldpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus