Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-19/31-martie-2019-este-termenul-limita-de-prezentare-a-raportului-anual-privind-gestiunea-financiara-a--58127.html
Data: Mar 19, 2019 (22:42)

31 martie 2019 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018

Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că 31 martie 2019 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018.

Raportul va fi prezentat la Comisie conform prevederilor Legii Nr. 294 din 21.12.2007 privind partidele politice și a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărîrea CEC nr. 4401 din 23 decembrie 2015. Ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica “Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției www.cec.md.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sînt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

În acest context, CEC prezintă lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit depășesc suma de 1 mln. de lei:

Partidul Democrat din Moldova;
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova;
Partidul Liberal;
Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;
Partidul Politic „Șor”;
Partidul Politic Partidul Nostru;
Partidul Liberal Democrat din Moldova;
Partidul Politic ”PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR”;
Partidul Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.
Dat fiind faptul că data de 31 martie 2019 este zi de odihnă, CEC informează că data limită pentru depunerea rapoartelor se transferă pentru 1 aprilie curent.