Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.03.2019

Chiril Gaburici: „Ați reușit, în termeni restrânși și cu resurse limitate, să organizați evenimente calitative”

Chiril Gaburici: „Ați reușit, în termeni restrânși și cu resurse limitate, să organizați evenimente calitative”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a efectuat o vizită de lucru la Agenția de Investiții pentru a discuta rezultatele înregistrate odată cu organizarea și funcționarea instituției, dar și prioritățile pentru perioada următoare.

În aproximativ un an de la funcționarea Agenției de Investiții, s-a reușit actualizarea brandului de țară – Pomul Vieții, brandului instituțional și celui investițional, care au fost racordate la sectoarele strategice ale economiei naționale. Totodată, Agenția a organizat – „Moldova Business Week” – unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2018, care a reunit circa 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și alte 30 de țări, autorități, parteneri de dezvoltare, experți în domeniu.

„Ați reușit, în termeni restrânși și cu resurse limitate,  să organizați evenimente calitative. Asta vă face deosebiți. De asemenea, mă bucur că ați depus efort pentru a asigura și susține participarea agenților economici la Expozițiile internaționale, ați elaborat agenda anuală cultural-turistică, promovată în cadrul evenimentelor. Aveți tot suportul nostru în promovarea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine, promovarea exporturilor și turismului”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

În 2018, Ministerul Economiei și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Turismului din România au convenit asupra includerii Republicii Moldova în traseele turistice ale țării vecine.

„Lansarea rutei turistice „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”, ce conectează România şi Republica Moldova într-un traseu unic este un pas foarte important spre dezvoltarea unui sector al turismului eficient și durabil. Acest parteneriat va contribui la creșterea economică și promovarea turismului din ambele țări. Mă bucur că împreună cu Agenția de Investiții am reușit asta, astfel tot mai mulți turiști vor descoperi țara noastră și locurile deosebite pe care le avem”, a menționat Chiril Gaburici.

Reamintim că, în aprilie 2018, Instituția publică Organizația de Atragere a Investițiilor şi Promovare a Exportului din Moldova a fost reorganizează prin transformare în Agenția de Investiții, autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului. De asemenea, și Agenția Turismului a fost reorganizată prin fuziune (absorbție) cu Agenția de Investiții.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus