Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.03.2019

Ministrul Nicolae Ciubuc a discutat cu inspectorii pentru protecția mediului despre controlul acțiunilor de salubrizare a localităților

Ministrul Nicolae Ciubuc a discutat cu inspectorii pentru protecția mediului despre controlul acțiunilor de salubrizare a localităților

Inspectorii de mediu și șefii subdiviziunilor ecologice teritoriale subordonate Inspectoratului pentru Protecția Mediului s-au reunit în cadrul ședinței săptămânale pentru a discuta despre Campania de primăvară de salubrizare și amenajare a localităților. În acest sens, principalul subiect de discuție a fost provocările din activitate, conlucrarea cu administrația locală și serviciile publice locale.

”Este necesarămonitorizarea continuă a acțiunilor inițiate de autoritățile publice locale, agenții economici și de cetățeni în scopul salubrizării și amenajării a fântânilor și izvoarelor, curățării spațiilor verzi și a cimitirelor, lichidării gunoiștilor neautorizate. În această perioadă, în localitățile din țară trebuie  majorat numărul raidurilor de salubrizare. Scopul este să dezvoltăm cultura ecologică, să sporim conștientizarea cu privire la respectarea legislației ecologice și să reducem numărul gunoiștilor neautorizate”, a precizat ministrul Nicolae Ciubuc.

În cadrul discuțiilor, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Gheorghe Manjeru, a prezentat raportul activității de combatere a contravențiilor de mediu în teritoriu, sarcinile și problemele din activitate, se arată într-un comunicat.

”Sarcina noastră este de a eficientiza activitățile de protecție a mediului înconjurător prin inspectare și control. Prin acțiunile desfășurate ne propunem formarea unui comportament ecologic.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în perioada de primăvară, în localitățile din țară sunt desfășurate activități de protecție a mediului înconjurător, precum: campania de primăvară privitor la  salubrizare și amenajarea localităților, acțiunea „Râu curat de la sat la sat”,  Săptămâna Mobilității Europene, Ora Planetei, Ziua Pământului, Campania de înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus