Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
13.03.2019

Mai multe operaţii de cataractă, acoperite de asigurarea medicală obligatorie

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a finanţat, în anul 2018, mai mult de 4000 de operaţii de cataractă, în creştere cu peste 300 faţă de anul precedent.

Pentru aceste intervenţii, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate în jur de 40 de milioane 330 de mii de lei, cu circa patru milioane mai mult comparativ cu 2017.

Costul mediu al unui caz tratat, acoperit din fondurile AOAM, constituie aproape 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabile.

În acelaşi timp, numărul instituţiilor medico-sanitare contractate pentru efectuarea operaţiilor sus-menţionate aproape s-a triplat. Astfel, anul trecut, CNAM a încheiat contracte pentru prestarea acestor servicii cu 14 instituţii, cu nouă mai mult faţă de anul precedent.

În 2019, CNAM urmează să finanţeze peste 5 500 de operaţii de cataractă, al căror cost total depăşeşte 55 de milioane de lei.

De aceste operaţii beneficiază toate persoanele asigurate care au indicaţii medicale pentru o astfel de intervenţie şi se află pe lista de aşteptare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus