Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-13/la-maeie-sa-desfa-urat-runda-de-selectzie-pentru-bursele-de-studii-la-colegiul-europei-58008.html
Data: Mar 13, 2019 (20:02)

La MAEIE s-a desfășurat runda de selecţie pentru bursele de studii la Colegiul Europei

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a găzduit Comisia de Selecţie a Colegiului Europei pentru realizarea interviurilor cu tinerii din Republica Moldova, candidaţi la bursele de studii postuniversitare la această prestigioasă instituţie de învăţămînt.
 
Întrunirea Comisiei marchează cel de-al şaselea an de cooperare între Colegiul Europei şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova în scopul promovării burselor de studii disponibile pentru tinerii din Republica Moldova şi facilitării procesului de selecţie.
 
Interviurile s-au desfăşurat în perioada 11 – 12 martie curent în conformitate cu criteriile stabilite de Colegiul Europei şi constituie etapa finală a procesului de selecţie a studenţilor ce vor fi înmatriculaţi în anul academic 2019 – 2020.
 
În urma concursului de admitere din 2018, zece studenţi din Republica Moldova studiază în campusurile din Bruges şi Natolin ale Colegiului Europei.
 
Potrivit MAEIE, Colegiul Europei este o universitate privată, inaugurată în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 la Natolin (Varşovia, Polonia), considerată cea mai veche şi prestigioasă instituţie postuniversitară din UE menită să pregătească studenţi masteranzi pentru serviciul public implicat în realizarea proceselor politice, economice, juridice şi internaţionale de integrare şi studii europene.