Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.03.2019

În perioada 13 – 16 martie 2019, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” se desfăşoară Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH

În perioada 13 – 16 martie 2019, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” se desfăşoară Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a participat astăzi, la deschiderea ediției de primăvară a Expoziţiei internaţionale specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH. Aflat la cea de-a treizeci și șasea ediție, evenimentul reunește peste 150 de companii din nouă țări: Cehia, Polinia, Italia, România, Bulgaria, Ucraina, inclusiv, Republica Moldova, etc, care prezintă ultimele noutăți în tehnici și tehnologii agricole pe un spațiu expozițional de peste 5000 de m2.

”Evenimentul este de o importanță majoră pentru agricultori și le oferă oportunitatea de a cunoaște noi tehnologii moderne în sector. Avantajul este că, expoziția coincide cu perioada începutului lucrărilor agricole, când producătorii sunt în căutarea tehnicii agricole performante, precum și a semințelor, materialului săditor, îngrășămintelor chimice și a fertilizanților de cea mai bună calitate”, a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc, în discursul său.

Potrivit ministrului, participanții la expoziție vor  pune la dispoziția celor interesați inovații, tehnologii și echipamente pentru sectorul agroindustrial, produse de uz fitosanitar și fertilizanți. De asemenea, Nicolae Ciubuc a menționat, că în cadrul lucrărilor Expoziției vor fi schițate noi oportunități de colaborare a agenților economici din Republica Moldova cu partenerii din străinătate, stabilite noi contacte între producătorii și utilizatorii de tehnică și echipament agricol, utilaj pentru industria prelucrătoare, produse fitosanitare și fertilizanți, material săditor și semincer. Toate acestea având  drept obiectiv general etalarea celor mai noi realizări în ramură, notificarea tendințelor de dezvoltare a tehnicii şi a echipamentului agricol, precum şi revizuirea perspectivelor de evoluție a sectorului.

”În același timp, „MOLDAGROTECH” este un business-forum, unde cererea se echilibrează cu oferta, care corespunde tendințelor actuale de dezvoltare a agriculturii din Republica Moldova. Anume aici, sunt prezentate tendinţele şi sunt puse în discuţie aspectele actuale din domeniu. Cu siguranță, pe parcursul desfășurării acestei Expoziții, vor fi purtate negocieri cu publicul țintă, vor fi luate decizii, semnate contracte, precum și organizate mese rotunde, seminare, ateliere, concursuri.  Drept exemplu,  Concursul profesional ”Util pentru Moldova”,  va reuni producători locali și străini, dealeri de echipamente pentru agricultură și industria prelucrătoare, precum și producători și comercianți de produse fitosanitare și îngrășăminte pentru complexul agroindustrial. Peste 20 de mostre de echipamente, tehnologii și materiale noi vor fi incluse în prestigioasa competiție de profil”, a precizat ministrul Nicolae Ciubuc.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, pe parcursul expoziției vor fi organizate o serie de seminare, mese rotunde, instruiri, în cadrul cărora oameni de știință, experți din domeniu, vor aborda cele mai actuale și utile subiecte pentru a face agricultura mai atractivă.

”Sunt sigur de faptul că  dorim cu toţii să beneficiem de această ocazie pentru un schimb util de experienţă, soluţii, practici mai bune, astfel încît „MOLDAGROTECH” să servească  la implementarea tehnologiilor moderne de prelucrare a solului, cultivare şi protecţie a plantelor, procesarea materiei prime agricole și alte începuturi utile și necesare domeniului. Toate acestea contribuie ca agricultura sa devina mai utilă, modernă și atractivă  pentru toți actorii implicați, inclusiv tineri fermieri și femei, în procesul agroindustrial. În acest sens, Guvernul, Ministerul a elaborat si va continua elaborarea politicilor eficiente în domeniu”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus