Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2019

Fiecare al treilea deputat din Parlamentul nou-ales este jurist

Fiecare al treilea deputat din Parlamentul nou-ales este jurist, iar fiecare al patrulea – economist. Printre deputații din Parlamentul de legislatura a X-a sunt pedagogi, ingineri, istorici, medici, jurnaliști, agronomi, manageri. În Parlament vor mai activa un arhitect, un diplomat, un militar, precum și un specialist  în arte dramatice.

Toți deputații din Parlamentul de legislatura a X-a au studii superioare, iar 43,5% dintre ei au studii de masterat.

14 deputați au titlul științific de doctor. 4 parlamentari sunt doctori în științe istorice – Eduard Smirnov, Victor Gaiciuc, Ivan Zabunov și Octavian Țîcu. 3 deputați dețin titlul științific de doctor în drept: Igor Vremea, Adrian Lebedinschi și Igor Munteanu. Tot 3 parlamentari sunt doctori în științe economice: Vladimir Golovatiuc, Eleonora Graur și Viorel Melnic. În Parlamentul de legislatura a X-a își vor desfășura activitatea doctorii în științe pedagogice Victor Bologan și Gheorghii Para, doctorul în științe politice Bogdan Țîrdea și doctorul în științe agricole Chiril Tatarlî.

Unicul academician printre deputați este Ivan Zabunov. Parlamentarul este academician al Academiei de științe din Bulgaria, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus