Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-11/numerotarea-legislaturilor-parlamentului-republicii-moldova-va-incepe-de-la-independen-a-arii-57973.html
Data: Mar 11, 2019 (19:59)

Numerotarea legislaturilor Parlamentului Republicii Moldova va începe de la independența țării

În premieră, numerotarea legislaturilor Parlamentului Republicii Moldova va începe cu anul 1990, anul declarării independenței țării noastre și a primului parlament ales în mod democratic. Noul sistem de numerotare a fost instituit prin hotărârea Curții Constituționale și va fi aplicat începând cu actuala legislatură a Parlamentului.

Astfel, Parlamentul ales în urma alegerilor din 24 februarie 2019 va fi de legislatura a X-a. Menționăm că numărătoarea anterioară data din perioada sovietică, fiind racordată la legislaturile Sovietului Suprem al RSSM.

Din anul 2017, Parlamentul Republicii Moldova a instituit Zilele Parlamentului în luna mai. Pe 23 mai 1991 a fost adoptată legea prin care RSSM a devenit Republica Moldova, iar Sovietul Suprem a fost redenumit în Parlamentul Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.