Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.03.2019

Sommelierii din Republica Moldova, acreditați la nivel european

De azi Republica Moldova are o nouă promoție de sommelieri acreditați cu Certificate de Sommelieri Europeni, oferite de către Asociația Sommelierilor Europeni, a căror cursuri de formare și certificate sunt recunoscute de Intergrupul Parlamentului European ,,Vinul, băuturile spirtoase și calitatea produselor alimentare”.

„Anul acesta, în premieră, am avut 2 grupe de studenți, profilurile cărora sunt foarte diferite - de la jurnaliști la angajați ai restaurantelor, manageri, bucătari și patroni de localuri. Participanții au fost foarte curioși și interesați și sunt sigură că studiile lor în acest domeniu nu se opresc aici”, a precizat Brigitte Leloup.

Cursurile de formare s-au desfășurat timp de 6 zile la Universitatea Tehnică a Moldovei, în perioada 25 februarie - 5 martie 2019, sub patronajul mentorilor Brigitte Leloup, vicepreședinta Asociației Sommelierilor Europeni și Nicolae Luca, președintele Școlii de Sommelieri din Moldova.

Cursul de formare face parte din componenta educațională a programului WineFriendly. Scopul programului Wine Friendly este de a dezvolta și a populariza cultura vinului în țara cu o istorie milenară de producere a vinului. Aceste activități au loc sub egida brandului național vinicol Vinul Moldovei cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus