Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.03.2019

Un bărbat din capitală a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins şi primit 13 000 de euro de la un cunoscut pentru a influenţa mușamalizarea unui dosar de căutare

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi cerut banii, susţinând că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că-l poate determina pe acela să radieze din Registrul de căutare numele unui condamnat, care ar fi părărsit ţara până a fi încătuşat. Deşi a transmis întreaga sumă, bărbatul a rămas cu problema nerezolvată, ulterior adresându-se la CNA cu un denunţ.

În urma acumulării materialului probatoriu, intermediarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar, dacă va fi  găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 de unități convenționale.

În prezent, ofiţerii Centrului efectuează percheziții la domiciliul bănuitului pentru a găsi probe suplimentare care ar confirma acțiunile infracționale ale acestuia.

Potrivit CNA, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus