Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-03-05/republica-moldova-ram-ne-un-stat-prioritar-pentru-agentzia-austriaca-pentru-dezvoltare-57910.html
Data: Mar 5, 2019 (20:07)

Republica Moldova rămâne un stat prioritar pentru Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare

Republica Moldova este un stat prioritar de colaborare pentru  Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), în curând urmând a fi pusă în aplicare o nouă strategie de cooperare bilaterală, aceasta fiind o continuitate a strategiei pentru anii 2016 – 2020. Declarația a fost făcută de directorul administrativ al ADA, Martin Ledolter, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov.

În context, Martin Ledolter, a menționat că începând cu 2004 până în prezent, ADA a implementat în Republica Moldova 17 proiecte în domeniile dezvoltării rurale, apă şi sanitaţie, educaţie, protecţia mediului înconjurător, infrastructura economică şi servicii, în valoare de circa 16 milioane de euro, lucru care constituie o mândrie pentru instituția respectivă. ”În viitor, Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare, în cooperare cu UE, se așteaptă la o cooperare și mai eficientă cu autoritățile Republicii Moldova în sectoarele de o importanță majoră pentru cetățenii țării și economia națională. Intenționăm să ne axăm, în special, pe domeniile deja exploatate pentru a asigura o performanță a reformelor deja implementate”, a punctat directorul ADA.

Potrivit MAEIE, ambasadorul Victor Osipov a adus mulţumiri pentru proiectele implementate de ADA în Republica Moldova, exprimându-şi încrederea că implicarea Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, se va extinde, inclusiv în domenii precum infrastructura socială, guvernare şi societatea civilă, industrie, etc.