Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.02.2019

Guvernul extinde lista beneficiarilor de ajutor în valoare de 1000 de lei

Soții/soțiile și părinții persoanelor decedate în acțiunile de luptă pe timp de pace, ai celor cu dizabilităţi de pe urma războiului și ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați vor primi un ajutor material anual în sumă de 1000 de lei. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului material.

Proiectul sporește protecția socială a familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului și a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, prin excluderea condiționalității de a fi „necăsătoriți sau inapți de muncă” pentru soți/soții și „inapți de muncă” pentru părinții acestora. Astfel, lista beneficiarilor de ajutor a fost extinsă.

Totodată, documentul stabilește în ce mod vor ridica acest ajutor cetățenii domiciliați în stânga Nistrului. În acest scop, localitățile din regiunea transnistreană vor fi arondate la structurile teritoriale de asistență socială din cadrul autorităților administrației publice locale limitrofe acestora.

Pentru implementarea proiectului în anul curent au fost alocate 425 mii de lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus