Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2019

Președintele țării a avut o întrevedere cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

Președintele țării a avut o întrevedere cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Peter Michalko, șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul dialogului, oficialii au abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării, în special, au vorbit despre rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova.

Șeful statului a menționat faptul că, la moment, este foarte important ca rezultatele alegerilor să fie examinate în mod corect și transparent precum și să fie soluționate, de instanțele de judecată, contestațiile depuse de concurenții electorali. De asemenea, Igor Dodon a subliniat că este în așteptarea avizului Curții Constituționale de confirmare sau infirmare a legalității alegerilor pentru a demara procedurile stabilite de legislație.

Președintele țării și-a mai exprimat speranța că noul Legislativ va promova o politică externă echilibrată cu respectarea statutului constituțional de neutralitate a țării și va activa în interesul cetățenilor și al Republicii Moldova, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus