Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-02-22/premierul-pavel-filip-i-observatori-iri-au-facut-un-schimb-de-opinii-privind-desfa-urarea-campaniei--57753.html
Data: Feb 22, 2019 (21:51)

Premierul Pavel Filip și observatori IRI au făcut un schimb de opinii privind desfășurarea campaniei electorale

Prim-ministrul Pavel Filip  a avut astăzi o întrevedere cu observatorii din partea Institutului Republican Internațional. Părțile au făcut un schimb de opinii privind modul în care se desfășoară campania electorală. Premierul Pavel Filip a menționat că autoritățile depun toate eforturile pentru a asigura alegeri corecte, transparente, conform tuturor standardelor internaționale.

În acest scop, a fost invitat și un număr mare de observatori care să monitorizeze desfășurarea scrutinului. Totodată, premierul a spus că mizează pe o atitudine corectă și obiectivă din partea observatorilor.

Misiunea IRI a fost acreditată de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova pentru a observa procesul electoral și își va desfășura activitatea în mod independent și nepărtinitor, fără a interveni în procesul electoral în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova. IRI a desfășurat peste 200 de misiuni internaționale de observare a alegerilor la nivel global, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.