Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.02.2019

Peste 8 000 de angajați ai MAI vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral

Peste 8 000 de angajați ai MAI vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral

Poliţia a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru  alegerile parlamentare și referendumul republican consultative, din 24 februarie 2019. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 24 februarie, peste 8 000 de angajați ai MAI vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale.

Poliția va fi la datorie pentru asigurarea securității în preajma secțiilor de votare, menținerii ordinii publice și aplicării cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale, anunță un comunicat.

Circa 4000 de angajați vor fi angrenați pentru paza secțiilor de vot și circumscripții,   iar peste 3000 vor asigura ordinea publică și reacționarea la sesizare  cetățenilor.

De asemenea,  a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

Astfel, în fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.

Menționăm, din data de 21 februarie, current,  Poliția a  asigurat  escortarea unităților de transport, implicate în transportarea buletinelor de vot,  asigurând integritatea acestora și a altei documentații electorale, transportate către cele 25 de Circumscripții uninominale, ulterior fiind preluate  sub pază de către polițiști, fără careva  încălcări.

 În context, Poliția solicită repetat concurenților electorali,  simpatizanților acestora, cât și cetățenilor prezenți la orice întrunire, în caz de careva încălcări electorale, sau de alt gen, să sesizeze autoritățile de aplicare a legii.

Totodată,  în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor din 24 februarie, recomandăm cetățenilor:

–  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;

–  să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;

–  să nu scoată din localul secției de votare  buletinul de vot înmînat pentru votare;

–  să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

În plus,  îndemnăm cetățenii să sesizeze Poliția   dacă li s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral sau acceesul în localul de votare.

Sesizați orice încălcare a legii la numărul unic 112, la cel mai apropiat sector de poliție sau la membrii secțiilor de votare!

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus