Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-02-19/patru-companii-iau-prezentat-inten-ia-de-a-livra-energie-electrica-r-moldova-57694.html
Data: Feb 19, 2019 (20:45)

Patru companii și-au prezentat intenția de a livra energie electrică R. Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, conform calendarului stabilit de procedura de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 marie 2020, la 18 februarie 2019 s-a încheiat etapa de recepționare  a scrisorilor de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice. În termenul prestabilit în calendar au prezentat scrisori de intenție patru companii:  S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС,” ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi Î.C.S. „TehGaz Grup” S.R.L.

Conform calendarului, până pe 21 februarie, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. va crea lista potențialilor furnizori (lista scurtă) ce întrunesc toate cerințele tehnice,  cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite.

Ulterior ofertele tehnico–economice recepționate urmează a fi evaluate în cadrul licitației cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu instrucțiunea  Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, cu scopul identificării celei mai bune propuneri. Procedura va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare, anunță Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare Î.C.S. „Red Union Fenosa”S.A.