Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2019

A fost dat start tiparului pentru buletinele de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie curent în circumscripțiile uninominale

Potrivit CEC, astăzi a fost dat start tiparului pentru buletinele de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie curent în circumscripțiile uninominale. Tipărirea celor peste 3,4 mln de buletine de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale se va realiza la cele 3 tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura "Universul" Î.S.

Astăzi, la Editura "Universul" Î.S. a început tiparul pentru buletinele de vot ce vor fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din circumscripțiile electorale uninominale nr.1-18. Aici vor fi tipărite 1 148 805 buletine de vot .

În total, pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi tipărite 3 461 247 buletine de vot.

Prețul unui buletin este de 0,338 lei, valoarea întregului tiraj fiind de 1 148 459, 4 lei.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor avea lungimi diferite, în funcție de numărul de candidați în circumscripții. Cel mai scurt buletin de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripții uninominale îl vor avea alegătorii din circumscripția nr.4 Rîșcani – 140mm*143 mm (4 candidați), iar cele mai lungi – alegătorii din circumscripțiile uninominale nr.50-51 – 140mm*341 mm (cîte 13 candidați).

Buletinele de vot se vor tipări pe hîrtie opacă (mată) și vor avea culoarea violet.

În circumscripțiile electorale uninominale au fost înscriși 323 de candidați, dar mai sunt 9 dosare în proces de examinare în instanța de judecată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus