Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-02-11/circa-6-milioane-de-euro-va-oferi-arii-noastre-guvernul-elve-iei-pentru-implementarea-fazei-a-iia-a--57563.html
Data: Feb 11, 2019 (13:01)

Circa 6 milioane de euro va oferi țării noastre Guvernul Elveției pentru implementarea fazei a II-a a Programului „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova”

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere dintre Cancelaria de Stat şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Odată cu semnarea documentului, Biroul Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat va implementa două proiecte din cadrul Programului. Acestea vor contribui la îmbunătățirea cadrului instituțional, combaterea sărăciei și consolidarea capacităților diasporei de a se implica activ în dezvoltarea socială și economică a țării.

Implementarea Programului va contribui la realizarea strategiei naționale „Diaspora-2025” și a Planului de acțiuni pentru anii 2019-2021. În același timp, Programul va permite eliminarea lacunelor existente în domeniul migrației forței de muncă, oferind bărbaților și femeilor mai multe oportunități pentru migrația legală și temporară în scop de muncă. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va beneficia de sprijin pentru îmbunătățirea serviciilor de reintegrare prin angajare în câmpul muncii a migranților reveniți acasă.

Totodată, prin intermediul Programului vor fi implementate proiecte de inovare și instruire, dar și de diseminare a celor mai bune practici la nivel național și raional, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.