Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.02.2019

Activitatea turistică în Republica Moldova arată o creștere, doar în anul 2018 fiind vizitată de 4,3 mln de cetățeni străin

Activitatea turistică în Republica Moldova arată o creștere, doar în anul 2018 fiind vizitată de 4,3 mln de cetățeni străin

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la inaugurarea celei de-a 24-a ediție a Expoziției internaționale specializate „Tourism. Leisure. Hotels”. Expoziția reprezintă cel mai mare eveniment organizat în Republica Moldova dedicat promovării turismului și a destinațiilor turistice autohtone.

„În ultimii doi ani, Republica Moldova a devenit tot mai vizibilă în plan internațional ca destinație turistică și atractivitate investițională, găzduind unele dintre cele mai grandioase evenimente globale, printre care: Reuniunea Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului, desfășurată în iunie 2017 și Conferința Globală a Turismului Vinicol, organizată în Moldova sub egida Organizației Mondială a Turismului, în 2018. De asemenea, în luna ianuarie 2019 au fost semnate două acorduri de cooperare în domeniul turismului cu România și Georgia”, a menționat Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, la inaugurarea Expoziției internaționale „Tourism. Leisure. Hotels”.

Activitatea turistică în Republica Moldova arată o creștere, doar în anul 2018 fiind vizitată de 4,3 mln de cetățeni străini, ceea ce constituie o creștere de 11,7% față de anul precedent. Conform datelor pe nouă luni ale anului 2018, în structurile de primire turistică au fost cazate peste 337,2 mii de turiști, dintre care 117,5 mii persoane străine, ceea ce este cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017.

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2018 agențiile de turism şi tur-operatorii au acordat servicii turistice la 277,0 mii de turiști şi excursioniști, cu 19,6% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2017.

La evenimentul de astăzi, în țara noastră, sunt prezenți expozanți din domeniul turismului din diferite țări cum ar fi: Bulgaria, Grecia, India, România, Turcia, Spania, Ucraina și Ungaria, adunând peste 90 de companii din domeniul turismului și industriei hoteliere. „ Expoziția „Tourism. Leisure. Hotels” se va desfășura în perioada 7-10 februarie, la Centrului Internațional de Expoziții „MoldExpo”, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus