Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-02-07/numiri-aprobate-de-parlament-57524.html
Data: Feb 7, 2019 (17:41)

Numiri, aprobate de Parlament

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor vor avea directori noi. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, numirea acestora.

Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sunt noii directori ai Consiliului de Administrație al ANRE. Parlamentul l-a învestit în funcția de director general al Consiliului de administrație al ANRE.

Cei 4 candidați au fost selectați în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe. La proba de interviu au fost admise 14 persoane. În calitate de observatori fără drept de vot, la interviul de selectare a candidaților pentru funcția de director al ANRE, au asistat reprezentanții Comunității Energetice, Delegației UE în Republica Moldova, Guvernului și Universității Tehnice a Moldovei.

Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a lui Anatolie Zagorodnîi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public, desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani.

Parlamentul a mai aprobat, în ședința de astăzi, numirea unor membri în Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pe un termen de 7 ani. Este vorba despre Eugenia Bușmachiu din partea Ministerului Finanțelor, Ion Burlea din partea Băncii Naționale a Moldovei, Nadejda Cornetel din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii și Victor Ermurachi din partea Ministerului Justiției, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.