Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2019

Parlamentul urmează să aprobe structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței

Parlamentul urmează să aprobe structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței. Proiectul de hotărâre a fost discutat la ședința Comisiei economie, buget și finanțe, care a decis să-l propună Parlamentului pentru aprobare.

Documentul are drept scop optimizarea structurii organizatorice a Consiliului Concurenței în vederea eficientizării activității în domeniile de competență.

Consiliul Concurenței va avea 130 de angajați sau cu două unități de personal mai puțin decât anul trecut. Comparativ cu actuala structură, rămân neschimbate subdiviziunile de bază din cadrul instituției care desfășoară acțiuni anticartel, investighează practicile anticoncurențiale și concurența neloială, monitorizează ajutoarele de stat. Modificările vizează subdiviziunile care acordă asistență organizatorică, materială și financiară Planului Consiliului Concurenței și unitățile structurale care îndeplinesc atribuțiile de bază ale autorității.

Proiectul respectiv nu implică majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare și se încadrează în limitele bugetului Consiliului Concurenței, aprobat în Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

Potrivit Legii concurenței, structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței se aprobă de Parlament la propunerea motivată a președintelui Consiliului, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus