Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2019

Marian Lupu este singurul candidat care a depus dosarul la concursul pentru funcția de Președinte al Curții de Conturi

Marian Lupu este singurul candidat care a depus dosarul la concursul pentru funcția de Președinte al Curții de Conturi

Marian Lupu este singurul candidat care a depus dosarul la concursul pentru funcția de Președinte al Curții de Conturi. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, dosarul depus și a decis că întrunește toate condițiile legale pentru a fi admis la concursul public.

Interviul candidatului admis va avea loc miercuri, 6 februarie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei ședințe a Comisiei economie, buget și finanțe. 

Decizia Comisiei și CV-ul candidatul admis urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului.

După desfășurarea interviului, Comisia va prezenta Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatul selectat, care urmează a fi aprobat de plenul Parlamentului. 

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidatului la funcţia de Președinte al Curții de Conturi. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 24 ianuarie 2019 – 4 februarie 2019.

Concursul a fost anunțat urmare a demisiei Președintelui Curții de Conturi, Veaceslav Untila, care a fost selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Președintele Curții de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus