Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2019

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasneţov

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasneţov

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la evoluția relațiilor bilaterale și realizarea înțelegerilor la care a ajuns Președintele Republicii Moldova cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Șeful statuui a adus mulțumiri părții ruse pentru susținere în soluționarea problemei exportului mărfurilor moldovenești pe piața rusă, tranzitînd teritoriul Ucrainei. Totodată, Igor Dodon și-a exprimat satisfacția că deja zeci de agenți economici au livrat produse moldovenești pe piața rusă, fără taxe vamale, tranzitînd teritoriul Ucrainei. ”Acest fapt va conduce la majorarea, în termeni restrînși, a cifrei schimbului de afaceri dintre Moldova și Rusia”, a menționat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon și Oleg Vasnețov au discutat despre asistența tehnică acordată de Federația Rusă țării noastre. Astfel, părțile au convenit că în zilele următoare, un reprezentant al administrației prezidențiale va merge în Rusia pentru a asigura transportarea unităților de transport marca „KAMAZ”, astfel ca în cel mai scurt timp acestea să ajungă în Moldova, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus