Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.01.2019

Președintele RM a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko

Președintele RM a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Valentina Matvienko, Președinte al Consiliului Federației. Părțile au discutat despre colaborarea moldo-rusă. În context, șeful statului a subliniat că în mod tradițional, Moldova și Rusia au stabilite relații de prietenie și parteneriat.

Igor Dodon a informat-o pe doamna Matvienko despre lansarea Anului Familiei în Republica Moldova, despre programul manifestărilor care vor avea loc cu ocazia celor 74 de ani de la Marea Victorie și a celor 75 de ani de la eliberarea țării noastre de cotropitorii fasciști. De asemenea, interlocutorii au abordat chestiuni ce țin de cooperarea în sfera socială și umanitară.

Președintele țării a subliniat interesul comun de a restabili relațiile de parteneriat dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse, iar dificultățile pe care Moldova și Rusia le-au avut anterior vor fi depășite cu succes. Șeful statului și-a mai exprimat încrederea că după alegerile parlamentare din Moldova, din 24 februarie 2019, vor fi deschise noi perspective benefice pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

De asemenea, Igor Dodon și Valentina Matvienko au convenit asupra oportunității de a organiza la un nivel înalt Forumul moldo-rus al regiunilor, care va avea loc în luna martie curent, în Moldova, la Chișinău și Comrat.

În cursul dialogului, șeful statului a menționat că sarcina strategică a Președintelui constă în promovarea unei politici externe echilibrate a Republicii Moldova în raport cu țările din Est și din Vest.

În încheierea întrevederii, Igor Dodon a exprimat recunoștință doamnei Matvienko pentru susținerea pe care ea personal și Consiliul Federației o oferă regiunilor Moldovei și întregului popor moldovenesc, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus