Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.01.2019

Igor Dodon a participat la Ceremonia Festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Preafericitului Kirill în calitate de Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii

Igor Dodon a participat la Ceremonia Festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Preafericitului Kirill în calitate de Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la Ceremonia Festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Preafericitului Kirill în calitate de Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii. La festivitate au participat Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, reprezentanți ai conducerii de vîrf a Federației Ruse, ierarhi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ruse, numeroși oaspeți din străinătate. Evenimentul festiv a avut loc în Palatul de Stat din Kremlin.

În numele poporului moldovenesc, șeful statului a transmis Preafericitului Patriarh cordiale felicitări cu prilejul instalării Sale în Scaunul de Întîistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Igor Dodon a adresat mulțumiri Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unității Bisericii noastre și a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rînd, pentru grija față de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Șeful statului a subliniat contribuția Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani a Mitropoliei Moldovei și a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

În calitate de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon i-a adresat Sanctității Sale recunoștința deosebită pentru susținerea acordată în organizarea Congresului Mondial al Familiei, care s-a desfășurat anul trecut, în țara noastră, sub patronajul Președintelui țării. Totodată, șeful statului a menționat că, prin Decret prezidențial, a declarat anul 2019 - An al Familiei în Moldova.

De asemenea, Igor Dodon l-a asigurat pe Patriarhul Kirill și pe toți cei prezenți că poporul nostru va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă și nu va admite implantarea în țara noastră a ideologiei anti-familie, care distruge demnitatea umană.

Declarîndu-se pentru păstrarea unității păcii ortodoxe, șeful statului a reiterat inițiativa sa privind organizarea unui Sobor al Bisericilor Ortodoxe pe teritoriul Republicii Moldova.

Igor Dodon i-a dorit Preafericitului Patriarh Kirill din partea sa și a întregului popor al Moldovei multă sănătate, succes și ajutorul Domnului în înalta sa misiune. De asemenea, șeful statului și-a exprimat speranța că vizita pastorală a Patriarhului Kirill în țara noastră va avea loc în timpul cel mai apropiat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus