Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2019

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Directorul adjunct al Fondului ONU pentru Populaţie, Dereje Wordofa

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Directorul adjunct al Fondului ONU pentru Populaţie, Dereje Wordofa

Cooperarea Republicii Moldova cu Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA), bazată pe priorităţile stipulate în Programul de Ţară al UNFPA pentru 2018-2022, activitatea ţării noastre în cadrul organelor elective ONU în domeniul dezvoltării sociale, succesele şi provocările Guvernului RM în procesul de naţionalizare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2030, au constituit subiectele principale ale discuţiei Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Directorul adjunct al Fondului ONU pentru Populaţie, Dereje Wordofa.

În cadrul discuției oficialii au trecut în revistă principalele proiecte derulate de către UNFPA în Republica Moldova, cu prioritate în domeniul politicilor demografice, tineret, egalitate de gen şi dezvoltare socială sustenabilă. În context, Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat înalt activitatea UNFPA în Republica Moldova, salutând în particular aprobarea recentă de către Oficiul ONU pentru Cooperare Sud - Sud a proiectului „Îmbunătăţirea disponibilităţii surselor de date administrative pentru măsurarea progresului privind implementarea Agendei Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2030”. „Îmi exprim încrederea că acest proiect comun va contribui la crearea unei platforme de interoperabilitate eficientă pentru efectuarea schimbului administrativ de date între autorităţile publice centrale şi locale în vederea implementării Agendei 2030 în ţara noastră", a mai subliniat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Potrivit MAEIE, un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat crearea în Republica Moldova a unei platforme educaționale online, care ar permite conectarea instituțiilor școlare din țară la o rețea comună, oferindu-le acces la resurse informaționale și programe de studii online. Dereje Wordofa a apreciat eforturile Guvernului Republicii Moldova în acest sens și a exprimat disponibilitatea UNFPA de a examina posibilitatea identificării unor donatori pentru materializarea acestui proiect.

Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care promovează dreptul fiecărui om la o viaţă sănătoasă şi cu şanse egale în societate. UNFPA ajută țările în care activează să folosească informaţiile despre populaţie pentru a elabora politici şi programe de reducere a sărăciei şi de creare a condiţiilor pentru ca fiecare sarcină să fie dorită, fiecare naştere să fie sigură, fiecare tânăr să fie protejat de HIV/SIDA şi fiecare fată sau femeie să fie tratată cu respect şi să aibă o viaţă decentă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus