Trimite e-mail | Printeaza
IT
25.01.2019

Tudor Ulianovschi: „Reglementarea comerţului electronic va contribui la creşterea bunăstării oamenilor din întreaga lume”

Reglementarea comerţului electronic la nivel național și internațional va contribui la creşterea bunăstării oamenilor din întreaga lume în noua eră a economiei digitale. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii informale ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului cu genericul “Oportunitățile și provocările statelor membre ale OMC în domeniul comerțului electronic’’, care s-a desfășurat în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

În cadrul declarației comune cu privire la comerțul electronic care a fost aprobata astăzi la Davos de către 66 membri ai OMC, Tudor Ulianovschi, a salutat procesul transparent privind negocierile internaționale si a accentuat necesitatea reglementarii comerțului electronic ținând cont de rolul  întreprinderilor mici si mijlocii  in economia Republicii Moldova.

De asemenea, șeful diplomației moldovenești a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova în reformarea sistemului mondial de comerț in baza principiilor multilateralismului si dezvoltării predictibile a economiilor naționale.

Potrivit MAEIE, evenimentul a avut loc la un an de la adoptarea Declarației Comune cu privire la comerțul electronic în marja celei de-a 11-a Conferințe Ministeriale OMC din decembrie 2017 și a fost organizat de către Australia, Japonia si Singapore.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus