Trimite e-mail | Printeaza
IT
25.01.2019

ASP îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să verifice valabilitatea actelor de identitate

În contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Agenţia Servicii Publice îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să întreprindă acțiuni de a le preschimba până la data desfășurării scrutinului electoral, în cazul în care acestea nu sunt valabile.

Potrivit prevederilor art. 7 din Legea nr. 273/1994 privind actele de identitate din Sistemul naţional de paşapoarte, cetăţenii Republicii Moldova cu domiciliul în Republica Moldova sunt obligaţi să deţină buletine de identitate de la vârsta de 16 ani.

În scopul asigurării cu acte de identitate, Agenția Servicii Publice întreprinde toate măsurile necesare pentru a simplifica procesele operaționale de eliberare a documentelor și prestarea calitativă a serviciilor. Pentru eliberarea actelor de identitate, solicitanții se pot adresa la orice subdiviziune teritorială a ASP, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință. Iar, pentru cei care vor solicita primul buletin de identiditate, precizăm că acesta se eliberează în mod gratuit.

Informaţii suplimentare referitoare la eliberarea actelor de identitate, program de muncă, termene sau tarife, găsiți accesând pagina web oficială a Agenţiei www.asp.gov.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus