Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-01-24/societatea-pe-ac-iuni-tutun-ctc-a-fost-v-nduta-iar-noul-proprietar-este-le-bridge-corporation-limite-57323.html
Data: Jan 24, 2019 (21:20)

Societatea pe Acțiuni „Tutun CTC” a fost vândută, iar noul proprietar este „Le Bridge Corporation Limited” LTD

În rezultatul concursului comercial de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat supuse privatizării, desfășurat în cadrul rundei de privatizare anunțate în Monitorul Oficial al RM nr. 384-395 din 12 octombrie 2018, acțiunile statului din S.A. ”Tutun-CTC” (90,81%) au fost privatizate de Î.C.S. ”LE BRIDGE CORPORATION LIMITED” S.R.L., la prețul de 167 761 000 MDL care a fost achitat în bugetul de stat, precum și alte taxe si impozite stabilite de legislație.

La 11 ianuarie 2019 fiind încheiat contractul de vânzare-cumpărare, conform căruia cumpărătorul acțiunilor statului din societatea respectivă și-a asumat obligații privind:

·        dezvoltarea și eficientizarea activității societății prin implementarea tehnologiilor și introducerea utilajelor performante;
·       păstrarea profilului de activitate și a mărcilor comerciale;
·       menținerea numărului locurilor de muncă a personalului calificat și asigurarea securității muncii și alte obligații specifice;
·       aplicarea legislației privind protecția mediului înconjurător și respectarea restricțiilor de mediu stabilite de autoritățile competente ale Republicii Moldova, a anunțat astăzi Agenția Proprietății Publice.

Portofoliul “TUTUN-CTC” include cca. 25 branduri de ţigarete, care sunt bine cunoscute nu numai în Republica Moldova, dar şi peste hotarele ţării.

Actualmente întreprinderea este liderul Republicii Moldova în domeniul fabricării şi comercializării produselor din tutun şi activează în două direcții principale: producerea materiei prime de tutun și fabricarea țigaretelor.