Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2019

Astăzi, 24 ianuarie 2019, a avut loc ultima tragere la sorți pentru candidații la funcția de deputat în circumscripția națională

Astăzi, 24 ianuarie 2019, a avut loc ultima tragere la sorți pentru candidații la funcția de deputat în circumscripția națională

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a doi potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus, pe parcursul zilei de astăzi, 24 ianuarie 2019, documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

Pаrtidul Politic Partidul Verde Ecologist– poziția a 14-ea;
Partidul Liberal - poziția a 15-ea.
Conform Codului electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali, în circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Totodată, Comisia anunţă că termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare și a participanților la referendumul republican consultativ a expirat azi, 24 ianuarie 2019. Pînă în prezent, CEC a înregistrat 9 concurenţi electorali în circumscripția națională, dintre care 8 partide politice și un bloc electoral, iar dosarele a 6 candidaţi la funcţia de deputat se află în proces de examinare.

Totodată, pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, CEC a înregistrat 2 participanți/competitori, unul cu opțiunea PENTRU, altul cu opțiunea contra, iar alte 4 cereri se află în curs de examinare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus