Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.01.2019

MADRM va propune producătorilor de cartofi dezvoltarea unei baze autohtone de semințe pentru plantare

MADRM va propune producătorilor de cartofi dezvoltarea unei baze autohtone de semințe pentru plantare

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca și președintele Asociației producătorilor de cartofi „SOLANA-M” , Petru Iliev s-au întâlnit, la minister, pentru a discuta despre situația în domeniul de producere a cartofului și perspectivele de dezvoltare a ramurii în țara noastră.

Secretarul de Stat Vasile Luca a precizat că producerea cartofului este o ramură specifică dar importantă, ce merită a fi dezvoltată: ”este important să dezvoltăm o bază autohtonă de semințe de cartof pentru plantare. Astfel, am spori calitatea cartofului de consum și am micșora prețul de achiziționare pentru consumatorul final. Totodată, este necesar să dezvoltăm segmentul de procesare a cartofului pentru a oferi cartofi la preț accesibil pe întreg parcursul anului”.

În același context, Petru Iliev a nominalizat problemele cu care se confruntă producătorii și agenții economici, prezentând și unele soluții din partea acestora.

Specialiștii și-au confirmat disponibilitatea de a coopera în continuare, a organiza discuții și consultări cu producătorii din sector, pentru a identifica cele mai viabile soluții pentru principalele provocări din sector, potrivit unui comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus