Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.01.2019

Premierul și primarul de Strășeni au convenit asupra unor proiecte de dezvoltare a orașului

Premierul și primarul de Strășeni au convenit asupra unor proiecte de dezvoltare a orașului

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat astăzi cu primarul municipiului Strășeni Valentina Casian despre proiectele de infrastructură care urmează a fi dezvoltate în localitate.

În cadrul vizitei, Pavel Filip a inspectat șantierul de construcție a unui pod pietonal peste calea ferată, din orașul Strășeni. Lucrările de construcție au demarat în anul 2016, însă au fost tergiversate din cauza necesității de substituire a oțelului din care se produce pasarela, dar și pentru că la instalarea pilonilor, a fost necesară stoparea circulației trenurilor în această zonă. „De data aceasta parcă au fost eliminate toate constrângerile și cei care efectuează aceste lucrări ne-au asigurat că până în luna iunie, dar, eu sper, și mai devreme, pentru că practic 60% din lucrări au fost efectuate, să avem acest proiect finalizat”, a spus prim-ministrul.

Instalația este foarte importantă pentru localnici, deoarece podul pietonal existent este într-o stare avariată, iar localnicii sunt nevoiți să înconjoare această zonă sau să treacă chiar peste calea ferată, punându-și, astfel, viața în pericol. Pentru construcția podului pietonal au fost alocate peste 12 milioane de lei.

Tot astăzi, premierul a inspectat o porțiune de drum care duce spre  Colegiul de Inginerie din Strășeni. Tronsonul reprezintă calea de acces și pentru lucrătorii celor 12 întreprinderi aflate în Zona Economică Liberă, iar în curând se așteaptă un nou investitor în zonă, care  ar asigura până la 3000 de locuri de muncă. Astfel, Pavel Filip a accentuat importanța strategică pentru renovarea acestui drum.

,,Ca să asiguri dezvoltare economică, socială, trebuie să creezi nişte lucruri fundamentale, precum - infrastructura. Dacă este apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică, autoritate cooperantă, imediat se dezvoltă localitatea: vin agenţi economici, vin oameni, de aceea, trebuie numaidecât de făcut aceste investiţii”, a menționat premierul.

Pentru reabilitarea drumului deja au fost alocați bani în buget, iar lucrările vor începe  îndată cum condițiile meteo vor permite.

,,Noi sperăm că această zonă să devină cartea de vizită a localităţii şi eu rămân pe ideea că succesul generează succes. Cu cât mai mult vom vorbi despre lucruri frumoase care se realizează, cu atât mai mulţi investitori sperăm că vor veni în această localitate”, a specificat primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.

De asemenea, Pavel Filip și-a exprimat dorința de a vedea raionul Strășeni - un centru industrial și a apreciat deschiderea autorităților locale pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură: „Mult depinde şi de autorităţile locale. Acolo unde este deschidere și este inițiativă, acolo proiectele merg, se creează locuri de muncă şi vin investitorii”, a conchis premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus